Dietní veganská zeleninová polívka

Dietní veganská zeleninová polívka

Veganští kamarádi a kamarádky, je tu další recept. Tentokrát to bude troche složitější (musí se to vařit), ale o to lepší. Začal podzim, venku je sychravo a vy se jen chcete zahrabat do pelíšku se svým miláčkem. A k tomu se perfektně hodí takhle skvělá zeleninová polívka, která v studených podzimních dnech krásně zahřeje. A věřte, že váš miláček ji jistě ocení (jako ten můj, mrk, mrk).

Takže co budete potřebovat – zeleninu. Nejlíp nějakou podzimní, sezónní, kterou koupíte na farmářských trzích. A bio samozřejmě, to je prostě nutný a hlavně daleko zdravější. Já na trhu ulovila dýni, cuketu a červenou řepu. Dá se použít I celer nebo něco podobnýho.

Všechny ingredience musíte pečlivě omýt a oloupat. A potom nakrájet na úplně malilinkatý kousíčky, nechcete to přece vařit půl hodiny, že jo. Takže dvě hodiny krájíte tu zeleninu, ale pak už je to rychlovka, fakt že jo. Já vím, zní to jako hodně práce, ale věřte mi, stojí to za to.

Potom to všechno hodíte do hrnce s vodou a dáte vařit. Já to vařila jen tak, bez soli, protože sůl není zdravá (to jsem se dočetla na internetu), ale pokud solíte, tak tam tu sůl klidně dejte. Potom nějaký bylinky, to je skoro jako zelenina, takže ty jsou v pohodě.

Během vaření ty kousky kontrolujte a až se vám budou zdát uvařený, tak vemte mixer (já nedám dopustit na super účinný mixer Vitakraw) a všechno to pěkně romixujte. Pro lahodnou krémovou chuť stačí přidat už jen trošku sojového mléka nebo smetánky a je to. Super easy, co?

  A pokud stejně nevíte jak na to, tak se koukněte na fotečky.

Dobrou chuť!

#polivka #podzim #vegansoup #autumn #recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *