Vegan caprese

Vegan caprese

Ahojík vegančata.

Dlouho jsem tu nezveřejnila žádný recept (byla jsem na cestách, report připravuju,nebojte), takže to dnes napravím. Tohle super letní jídlo je jednoduchý, nenáročný na suroviny a zároveň dietní, takže pokud chcete vypadat v plavkách dobře (kdo by nechtěl, žesmile ), tak si ho můžete dát bez obav. A o co že se jedná? Je to taková moje vychytávka, veganská verze salátku caprese.

Základní surovinou jsou rajčata. Těch je teď v létě všude spousta, jsou čerstvý a levný. Doporučuju se vyhnout supermarketu a zajít si na trh, kde seženete výborná rajčata od domácích lokálních pěstitelů. A navíc většinou levnější než v obchodě. Pokud ve vašem městě žádný trh není, zajděte si do nějakého farmářského bio obchodu, ty jsou taky super. A dneska jsou už skoro všude. Rajčata pečlivě opláchněte, připravte si ostrý nůž a prkýnko. Teď přijde ta složitější část. Rajče musíte nakrájet na tenká kolečka. Hlavně pozor na prstíky, haha. Když se to napoprvé nepovede, nebuďte smutní. Pokažené rajče vyhoďte a zkuste to znovu. Jakmile máte nakrájené rajče, můžete přejít k další důležité ingredienci.

A teď ta moje vychytávka – místo mozarely používám okurek. Ten je teď v létě taky bez problémů k sehnání, kupte ho společně s rajčaty. Okurek taky omyjeme a stejně jako rajče nakrájíme na tenká kolečka. Pokud jste se dostali až sem, máte skoro hotovo.

Poslední ingrediencí je bazalka. Tu je dobré si pěstovat doma na okně, ani nepotřebujete zahradu nebo balkon. Stačí kousek parapetu a sluníčko. Já si doma pěstuju celou bylinkovou zahrádku, ale o tom příště.

Bazalce prostě jen otrháme lístky (nebojte, ji to nebolí), ty opláchneme a jsou připraveny k použití. Nakonec vše zakápneme olivovým olejem. Pokud nemáte doma oliváč, stačí řepkový nebo směska.

Důležitý je způsob servírování. Celý postup jsem pro vás vyfotila, takže se ničeho nebojte a hurá do vaření.

Doufám, že vám bude chutnat stejně jako mně.

Těším se na vaše lajky a komentáře.
#govegan #vegancaprese #letnirecept #hubnuti #veganrecipe #capreserecipe

4 Replies to “Vegan caprese”

  1. Ahojík krávo, jseš skvělá air_kiss ! Zkusila jsem tvoje veganský caprese a bylo to vynikající ok heart good

  2. Čauky kuchaříčci, mám pro vás tip – chtěl jsem potěšit ženu a tak jsem připravil caprese podle tvýho receptu, akorát jsem zapomněl koupit olej! Byly to nervy, protože žena měla brzo přijít a já si to uvědomil až při krájení rajčat. Tak jsem zaimprovizoval a dal tam ocet. Mělo to takovou trochu pikantnější chuť, ale žena si moc pochutnala. Příště zkusím s tím oliváčem, doufám, že nás to nevystřelí do chuťového nebe rofl .

    1. Ahoj Karlíku, těší mě, že se nebojíš improviovat good . Určitě to taky někdy zkusím. Dávals tam jablečnej nebo kvasnej lihovej?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *